Посилення карантинних обмежень і нововведення для невакцинованих – головне на брифінгу в Закарпатській ОДА

2021-11-30 18:04:17
З 6 грудня в Україні діятимуть нові карантинні обмеження, зокрема й для невакцинованих громадян. Про це на брифінгу повідомив в.о.голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський.

«Щоб громадські заклади нормально продовжували функціонувати у «жовтій» зоні, працівники та відвідувачі повинні мати щеплення принаймні однією дозою або негативний тест чи сертифікат про одужання. Такі ж обмеження стосуватимуться міжобласних і міжнародних перевезень, проведення масових заходів тощо», – наголосив Петро Добромільський.

За його словами, нововведення запроваджують і в закладах освіти: їх не можна буде відвідувати, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% учнів та співробітників. Заклади освіти, в яких вакциновано менше 100% персоналу, не зможуть працювати взагалі.

Додані нові норми й для «зеленого» рівня епіднебезпеки. Йдеться, зокрема, про заборону регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у міському та внутрішньообласному громадському транспорті у кількості більшій, ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50% місць для стояння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

«Тільки завдяки вакцинації можлива нормальна життєдіяльність області. Президент і Уряд забезпечили всі умови для комфортного та безпечного проведення щеплень. Кожен має усвідомити, що лише імунізація допоможе подолати пандемію», – підкреслив в. о. голови Закарпатської ОДА.

Регіональна координаторка вакцинальної кампанії проти COVID-19 в області Вікторія Тимчик зазначила, що 17 % закарпатців вже завершили вакцинальний цикл. Спікерка додала, що це хороший показник, проте темпи імунізації необхідно нарощувати.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00