Відбулась робоча зустріч заступника голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександра Пацкана із заступником голови районної державної адміністрації Вадимом Носою

2021-12-02 10:03:19
У ході наради було розглянуто актуальне, на сьогодні,  питання - це забезпечення вчителів ноутбуками. 

Зробити навчання сучасним та доступним для кожного -  мета національного проєкту „Ноутбук кожному вчителю” Міністерства освіти та Міністерства цифрової трансформації України. 

Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. У зв’язку із цим з держбюджету виділили 980 млн. гривень на закупівлю техніки.Державна субвенція виділена на придбання ноутбуків педагогічним працівникам шкіл для організації дистанційного навчання.
 
Ініціатива, яка отримала промовисту назву “Ноутбук кожному вчителю”, створена в межах додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.
Завдяки державній субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання сучаснішим і доступнішим.

Майбутнє – за цифровізацією, онлайн-технологіями, тому робота з комп’ютером – вже необхідність. Інтернет та сучасні технології розширюють можливості і дозволяють зазирнути у будь-який куточок світу та знайти будь-яку інформацію. Завдяки інтернету вчителі можуть знаходити більше інформації, методик та інструментів для роботи з дітьми.

Крім цього, під час зустрічі зупинились на кількох важливих питаннях, які стосуються:
-реалізації державної політики у сфері інформатизації, сприяння впровадження електронного урядування та цифрового розвитку на районному рівні;
-організації надання адміністративних послуг у відповідності до законодавства;
-спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання;
-забезпечення інформування суб’єктів звернень про адміністративні послуги, що надаються через адміністратора, вимоги та порядок їх надання.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00