Актуальні питання щодо працевлаштування осіб з інвалідністю розглядали за "круглим столом"

2021-12-06 09:21:49
Вадим Носа, заступник голови голови Тячівської райдержадміністрації взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Актуальні питання щодо працевлаштування осіб з  інвалідністю».

Засідання відбулося в приміщенні Тячівського районного центру зайнятості. У заході взяли участь: т.в.о.керуючого справами виконавчого апарату Тячівської районної ради Олександр Козар, начальник Тячівського відділу обслуговування громадян №7 (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Сергій Данилич, голова Тячівської районної спілки роботодавців Олег Палінкаш та ін.

Мета даного заходу - привернення уваги суспільства до проблем працевлаштування людей з інвалідністю, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи та підвищення їх конкурентноспроможності на ринку праці.

Тячівським центром зайнятості проводиться багато заходів, які направлені на підвищення мотивації до працевлаштування цієї категорії осіб. Зокрема, зорієнтуватися на ринку праці, якомога швидше адаптуватися до соціуму та знайти роботу, яка відповідатиме їх потребам. Кожен роботодавець має зрозуміти, що серед професіоналів різного рівня кваліфікації можуть бути, також, люди з інвалідністю, які хочуть, і можуть, працювати. Тільки плідна співпраця центру зайнятості та роботодавців принесе бажані результати і стане джерелом благополучча людей з інвалідністю - наголосив директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілка.

Вадим Носа звернув увагу присутніх на питаннях безбар’єрного простору, де місцеві ініціативи потребують підтримки та рішень на державному рівні. Зокрема це і можливе введення довідок, які видаються медико-соціальною експертною комісією особам з інвалідністю, в електронному форматі.  Бувають випадки, коли людина втрачає таку довідку, що призводить до певних проблем при працевлаштуванні тощо.

Всебічно обговоривши актуальні проблеми професійної та трудової самореалізації осіб з інвалідністю на ринку праці Тячівського району, учасники засідання "круглого столу" дійшли згоди у подальшій спільній співпраці. Адже забезпечення зайнятістю осіб з інвалідністю є важливим питанням, рішення якого потребує консолідації зусиль.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00