НА ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ТЯЧІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ПРИЙНЯТО РЯД НОВИХ ПРОГРАМ ТА РІШЕННЯ ЩОДО ПЕРЕДАЧІ КИСНЕВИХ КОНЦЕНТРАТОРІВ ДЛЯ ХВОРИХ

2021-12-11 11:00:28
10 грудня поточного року в залі засідань районної ради відбулася шоста позачергова сесія Тячівської районної ради VІІІ скликання, яку провів голова райради Юрій Берінде.

На сесії були присутні голова райдержадміністрації Тімур Аверін, заступник голови райради, Михайло Вурста,  керівники структурних підрозділів райради та райдержадміністрації.

В роботі сесії взяли участь 29 депутатів районної ради із 42 обраних.

В першу чергу Юрій Берінде привітав депутатів з Днем місцевого самоврядування, яке святкували,  напередодні, 7 грудня та вручив Почесні грамоти за наполегливу і самовіддану працю, добросовісне виконання депутатських повноважень.   

Розпочато пленарне засідання із того, що депутатами було ухвалено ряд процедурних питань, які стосувались порядку денного, регламенту, тощо.

Відповідно до порядку денного, депутати розглянули наступні питання: про звернення депутатів районної ради щодо стимулювання розвитку відновлювальної енергетики; про надання згоди на безоплатне прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району майна (кисневих концентраторів) зі спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області; про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту села Нересниця Тячівського району, про майно, про затвердження районних Програм.

Найактуальніше питання, яке розглянуто на сесії – це передача кисневих концентраторів для хворих, які для них є вкрай необхідними. Депутатами було прийнято рішення про безоплатне прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Тячівського району майна, а саме - кисневих концентраторів АЕ-8.
65 кисневих концентраторів, що придбані за державні кошти обласним департаментом охорони здоров'я передано на баланс КНП Тячівської райради «Центр первинної медико-санітарної допомоги». У подальшому їх буде розподілено на АЗПСМ для кисневозалежних пацієнтів, які лікуються вдома. 

Депутатами, також, прийнято три районні Програми:
1.Програму мобілізаційної підготовки Тячівського району на 2022 рік.                                       
2.Програму розвитку військово-патріотичного виховання та забезпечення заходів по допризовній підготовці юнаків, проведення приписки, призову юнаків на строкову військову службу та призову військовозобов'язаних на військову службу за контрактом в Тячівському районі на 2022 рік.
3.Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділу територіальної оборони, який формується Тячівським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки на 2022 рік.
Робота пленарного засідання проходила злагоджено і оперативно. 

В результаті обговорення усіх питань, депутатами було ухвалено відповідні рішення.

Зі свого боку голова райдержадміністрації Тімур Аверін подякував народним обранцям за ухвалені Програми та злагоджену, конструктивну роботу.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00