ВАКЦИНАЦІЯ – ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАВДАННЯ МЕДИКІВ

2021-12-16 10:00:16
Вчора, голова Тячівської РДА Тімур Аверін, разом з керівником районного центру медико-санітарної допомоги Михайлом Дарудою та головою Бедевлянської територіальної громади Павлом Бедеєм вручили лікарям Бедевлянської АЗПСМ, нові кисневі концентратори для кисневозалежних хворих на COVID-19, які минулого тижня були прийняті та розподілені на сесії районної ради за рахунок державного фінансування.

"Нове обладнання допоможе лікарям підтримати хворих з середньою тяжкістю перебігу хвороби. Крім того, на відміну від стаціонарних громіздких апаратів, ці кисневі концентратори є мобільними, легкими в обслуговуванні та транспортуванні", – підкреслив Тімур Аверін.

Було обговорено ряд проблемних питань та окреслено основні напрями взаємодії.

Не залишилося поза увагою і наболіле, на сьогодні, питання щодо стану епідемічної ситуації та запобігання поширенню, на території громади, коронавірусної хвороби.

Станом на 10.12.2021 року на території Бедевлянської громади  провакциновано тільки 2159 осіб – це  27,3% від загальної кількості мешканців.

"На сьогодні єдиним способом захистити себе від коронавірусної хвороби та зупинити поширення пандемії COVID-19 є вакцинація", - зазначив голова РДА.

Дієвим засобом підвищення рівня вакцинації є активність керівництва ТГ та медичних працівників. 

Приймаючи рішення про щеплення більшість громадян дослухаються до порад свого сімейного лікаря. Тому, дуже важливою є комунікація за участю медичних працівників, а також доступність усієї інформації про вакцини, їх склад, ефективність, безпечність, про адреси і графіки роботи пунктів вакцинації.

"Питання вакцинації – є надзвичайно важливим і вкрай актуальним. Зараз необхідно мобілізувати всі сили аби вакцинальна кампанія була на найвищому рівні", - наголосив Тімур Аверін.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00