СТВОРЕННЯ ЦЕНТРІВ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

2021-12-17 13:31:13
Про це йшла мова на нараді при заступнику голови райдержадміністрації Вадимові Носі.

Участь в нараді взяли: керівник апарату РДА Світлана Сойма, начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг РДА Дарина Дьолог, головний спеціаліст юридичного сектору РДА Анжела Заборовська, представники ЦНАП ТГ, а також представники територіальних громад, установ та організації району.

Відповідно до чинного законодавства, у зв’язку із припиненням роботи у сфері надання адміністративних послуг Тячівською районною державною адміністрацією, нагальним питанням, на сьогодні, є необхідність створення ЦНАП на території громад. 

В ЦНАП Тячівської та Вільховецької ТГ робота налагоджена, послуги надаються в повному обсязі. Саме ці два Центри були початківцями в організації роботи у сфері надання адміністративних послуг. Вони отримали необхідну методичну, фінансову та інформаційну підтримку.

ЦНАП Солотвинської селищної ради успішно почав свою діяльність,  співпрацює з суб’єктами надання адміністративних послуг, що є необхідним для подальшої перспективної роботи. На даний час працюють злагоджено.

ЦНАП Дубівської селищної ради працює. Наразі ним не надаються, тільки, послуги Державної міграційної служби.

Територіальні громади Буштинської та Тересвянської селищної ради проводять завершальні етапи в організації  роботи ЦНАП та найближчим часом розпочнуть своє функціонування. 

Дариною Дьолог було наголошено представникам Центрів, які в процесі створення, про необхідність приведення переліку адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, у відповідність до вимог чинного законодавства, а саме Закону України «Про адміністративні послуги».

Представником відділу Головного управління Держгеокадастру в Тячівському районі було доведено до відому присутніх про зміни в законодавчих актах, що реалізують державну  політику в сфері земельних відносин та надано роз’яснення з питань, що належать до їх компетенції. Ознайомлено з постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2021 року №1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», відповідно до якої технічна документація з нормативно грошової оцінки земельних ділянок затверджується відповідною сільською, селищною, міською радою.

"Центри надання адміністративних послуг, на сьогодні, є однією з найкращих організаційних форм надання послуг та взаємодії влади і громадян. Тому для людей важливо мати доступ до якісного сервісу надання адміністративних послуг на місцях", - наголосив Вадим Носа.

Представникам ЦНАП було надано необхідні роз’яснення, а також   рекомендовано надати свої пропозиції для вирішення проблемних питань, які виникають в процесі роботи.

За результатами наради прийнято відповідні рішення.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації      

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00