Триває ліквідація наслідків зсуву селевого потоку на Тячівщині (фото)

2018-03-12 15:00:48

Голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук та заступник голови Віктор Погар навідалися на місце сходження селевого потоку між селами Нересниця та Ганичі.


Також були присутніми - начальник філії «Тячівський райавтодор» Василь Варга, начальник Тячівського РВ УДСНС України в Закарпатській області Михайло Горбан, керівник Тячівської місцевої пожежної охорони Іван Сойма, начальник Дубівського відділеня Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області Олег Терпак та його заступник Іван Данилич.
Нагадаємо, інцедент стався сьогодні 12.03.18 р, о 7.25 ранку, внаслідок чого з місцевої гори обвалилися велики брили кам'яної породи на дорожнє покриття протяжністю близько 10 м, відрізку автодороги Тячів-Усть-Чорна-Дубове.
Як повідомили керівники служб на місце події одразу ж виїхали рятувальники та працівники відповідних служб району, які приступили до ліквідації наслідків зсуву. Було задіяно декілька одиниць техніки філії «Тячівський райавтодор» та місцевої пожежної команди с. Нересниця. В результаті злагодженої роботи вже на 8 годину ранку дорогу було частково розчищено і налагоджено рух транспорту.
Загалом на автошлях зійшло більше 80 кубометрів зсуву з різними за величиною каменями. Менші брила дорожники ліквідували самостійно, а от найбільші важать кілька десятків тонн і їх зрушити з місця практично неможливо, тож доведеться розколювати. На жаль, для цієї роботи спеціалізованої техніки в районних служб не має, тож керівництво району звернулося до групи енергетичних компаній «Ренер», які наразі працюють в Усть-Чорній. Вони мають доставити до аварійної ділянки дороги гідроколун, за допомогою якого й буде розколото масивні каменюки. Після цього працівники дорожньої фірми здійснять розчистку решти проїзної частини дороги.
Голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук обговорив і погодив з керівниками служб подальші заходи з усуненя наслідків зсуву та повного розчищення дороги для безпечного руху. Внаслідок зсуву постраждалих нема. На місці події охорону порядку та регулювання руху транспорту забезпечують поліцейські .
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00