Віктор Микита: «Маємо підтримку щодо вакцинації з боку духовенства краю»

2021-12-21 16:47:54
Сьогодні, коли у нас є глобальна проблема — коронавірусна інфекція, маємо спільно боротися, разом шукати компроміс та пояснювати населенню необхідність вакцинації. На цьому наголосив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита під час зустрічі із духовенством краю.

Зараз область перебуває на «жовтому» рівні епіднебезпеки, завантаженість ліжок становить 48%, та після новорічних свят очікується збільшення кількості захворілих і погіршення епідемічної ситуації в регіоні.

«Ми працюємо на випередження, створюємо колективний імунітет, аби не було нового удару ні для здоров’я краян, ні для економіки області й держави загалом», – зауважив Віктор Микита.

Додає, що важливо, аби керівники релігійних організацій, церков спілкувалися з вірянами, бо й досі чимало людей сумніваються, вагаються чи просто бояться робити щеплення.

«Бачимо підтримку з боку конфесій, які представлені у регіоні, священнослужителі відзначають, що імунізація – вияв любові до ближнього. Я впевнений, що надалі наша співпраця буде розширюватися, а краяни щепитимуться активніше», – підкреслив очільник області.

Окрім цього, під час зустрічі обговорили питання ратифікації Стамбульської конвенції.

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що жоден документ не буде підписаний без діалогу з представниками церков та релігійних організацій. Керівництво Закарпаття прислухається до усіх думок та дотримується державної стратегії.

Віктор Микита разом з очільником обласної ради Володимиром Чубірком привітали усіх присутніх із прийдешніми зимовими святами.

«Я вдячний за конструктивний діалог, підтримку з боку духовенства. Ми завжди відкриті до співпраці та готові надати необхідну допомогу», – наголосив голова облдержадміністрації.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00