Питання вакцинації обговорено на нараді в облдержадміністрації

2021-12-22 14:03:14
Вчора, голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін взяв участь в нараді, яку провів Віктор Микита, голова Закарпатської ОДА з головами РДА, правоохоронцями та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Наше головне завдання – вчасно спрогнозувати імовірні загрози й спільними зусиллями запобігти погіршенню епідситуації в області», - наголосив Віктор Микита під час зустрічі. 

За його словами ми повинні забезпечити стале функціонування економіки краю в умовах поширення COVID-19, а можливо це тільки за умови високого рівня вакцинації населення. 

З 6 грудня почали діяти нові карантинні обмеження, які стосуються, зокрема, роботи громадських закладів. Усі працівники та відвідувачі повинні мати негативний ПЛР-тест, експрес-тест на антиген, сертифікат про одужання або ж документ, що підтверджує отримання повного курсу імунізації чи однієї дози вакцини. 

Власники цього бізнесу та керівники закладів несуть відповідальність за виконання визначених вимог. Але на жаль не усі відповідально ставляться до нових обмежень. 

Важливу контролюючу функцію тут відіграють правоохоронні органи. 

Тож голова Закарпатської ОДА доручив керівництву ГУНП в Закарпатській області активізувати роботу для виявлення випадків порушень карантинних обмежень, відповідного реагування та документування.

«У даній ситуацій винятків та компромісів тут бути не може», - зауважив очільник області.

Також обговорили й взаємодію з територіальними громадами краю. 

«Голови ТГ мають активізувати роботу з населенням. Зокрема, необхідно звернути увагу на стан вакцинації працівників великих підприємств та комунікацію з лікарями первинної ланки, котрі повинні здійснювати моніторинг кількості імунізованих пацієнтів і забезпечувати їх експертною інформацією щодо щеплень. Окремо проводимо роботу разом з представниками релігійних конфесій». - наголосив Віктор Микита.

Наприкінці зустрічі голова Закарпатської ОДА додав, що ми націлені на ефективну співпрацю з усіма для підвищення темпів вакцинації.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00