В обласному центрі Закарпаття реконструюють школу

2021-12-28 11:32:34
Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита повідомив, що проєкт реконструкції однієї зі шкіл в обласному центрі увійшов до переліку ініціатив, котрі можуть бути реалізовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2022 р.

Йдеться про ЗОШ №19 в Ужгороді, де зараз через відсутність необхідних умов запроваджене двозмінне навчання.

«Реконструкція цього навчального закладу зі збільшенням місць до 450 учнів дасть можливість стабілізувати навчальний процес у звичному режимі», – прокоментував Віктор Микита.

Проєкт відповідатиме усім критеріям програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». На реалізацію ініціативи заплановано майже 19 млн грн, співфінансування забезпечила громада.

Як підкреслив очільник Закарпаття, розбудова освітнього простору області – один зі стратегічних напрямків роботи облдержадміністрації та територіальних громад. 

Сьогодні оновлення матеріально-технічної бази потребує більшість закладів освіти, які побудовані за радянських часів. За словами Віктора Микити, це колосальний обсяг роботи, який передбачає великі фінансові ресурси. Разом з тим, окрім нового будівництва та реконструкцій, цей напрямок вимагає й сучасного наповнення.

«За цим принципом будемо рухатися й щодо інших закладів освіти. Від проєкту – до реалізації», – додав голова облдержадміністрації.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00