Підсумки соціально-економічного розвитку району за минулий рік розглянуто на понеділковій нараді. І не тільки.

2018-03-12 12:03:11
           
12 березня в Тячівській райдержадміністрації відбулася понеділкова нарада, яку провів її голова Василь Дем'янчук.


            Участь в нараді також взяли заступники - Михайло Полажинець та Віктор Погар, голова районної ради Іван Фабрицій та заступник Ігор Грабарь, керівник  апарату  Богдан Макусій, начальник районного відділу поліції Василь Майданник.
А також  керівники установ, організацій та структурних підрозділів  державної адміністрації.
            Першим питанням наради розглянуто стан готовності соціальних служб району, організацій, установ та органів місцевого самоврядування до виконання завдань по запобіганню надзвичайних ситуацій з пропуском льодоходу, можливої весняної повені.
            На сьогодні загрози льодоходу на водоймах Тячівського району немає, однак існує штормове попередження про підйом рівня води на річці Тересва через сильні дощі. Що стосується  створення аварійних бригад у населених пунктах району, то лише 8 сільських рад надали інформацію з приводу цього. В Тячівському МУВГ укомплектовано такі бригади і наявний необхідний аварійний запас на випадок паводкової ситуації.
    Про підсумками соціально-економічного розвитку району за 2017 рік інформувала начальник управління економічного розвитку і торгівлі державної адміністрації Тетяна Миколайчук. За минулий  рік збільшено обсяги реалізованої продукції підприємствами хімічної промисловості на 58 відсоткків, легкої промисловості – на 27,3 відсотка, в нерудпромі – на 22,3 відсотка.
     Загальний обсяг освоєних капітальних інвестицій склав 489,1 млн.грн., що на 72,1 відсотка більше попереднього року. Від району підготовлено та подано на конкурс понад 70  інвестиційних проектів, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР, з них у 2017 році отримали державне фінансування 18 проектів (в т.ч 1-Тячівської громади) .
     Також у 2017 році район отримав субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій на загальну суму 9,9 млн.грн. на п’ятнадцять  об’єктів будівництва.
    Важливим досягненням у 2017 році слід вважати завершення будівництва, розпочатого у 90-х роках минулого ст. нового корпусу ДЛ у с.Угля. Будівництво завершено за рахунок коштів ДФРР у сумі 3,4 млн.грн.
     Також за рахунок коштів ДФРР зроблено роботи з капітального ремонту Тячівської районної поліклініки. Здійснено ремонти та реконструкцію зі встановленням твердопаливних котлів у котельнях Нересницької дільничної лікарні та Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст.
     За рахунок ДФРР відремонтовано 6845 м доріг.  Зокрема три ділянки дороги загального користування місцевого значення між селами Красна та Усть-Чорна.  Три ділянки доріг у напрямку Карпатського біосферного заповідника: в с. Угля. та один проект у с. Широкий Луг.  А також відремонтовано дороги в с. Нересниця,  Тарасівка та смт. Дубовому.  
    В рамках проведення дорожнього експерименту в районі  капітально відремонтовано 8,5 км доріг на загальну суму 18,7 млн.грн. Також за звітний період виконано роботи з ямкового ремонту доріг протяжністю 102,9 км на суму 6,1 млн.грн.
     Про підсумки виконання місцевих бюджетів за 2017 рік інформувала заступник начальника  фінансового управління Наталія Євриш. Так, за 2017 рік забезпечено виконання затверджених планів доходів загального та спеціального фондів місцевих бюджетів всіма сільськими, селищними  радами Тячівського району.  Однак у минулому році не було забезпечено потребу з виплати заробітної плати в результаті чого довелось її перекривати за рахунок власних надходжень. А це негативно вплинуло на ситуацію в районі, оскільки витрачені ресурси можна було спрямувати на розвиток соціальної сфери тощо.
     Також на нараді було розглянуто й інші питання життєдіяльності району. Зокрема, що стосується заходів з вирішення питань економічного і соціального розвитку району, організації місячника благоустрою, ситуації із захворюванням на кір та ГРВІ, початку весняного призову на строкову службу тощо.  А також відзначення 79 -ї річниці проголошення Карпатської України, яке відбуватиметься 15 березня в м. Хусті на Красному Полі.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00