Відкриття амбулаторії – свідчення турботи влади про здоров’я громадян

2021-12-29 16:46:33
На запрошення голови РДА Тімура Аверіна Тячівщину сьогодні відвідав голова Закарпатської ОДА Віктор Микита. 

Приводом для візиту стало відкриття двох АЗПСМ на території Буштинської територіальної громади.

Відкрив АЗПСМ голова ОДА Віктор Микита, депутат Верховної ради від фракції політичної партії «Слуга народу» Михайло Лаба та депутат обласної ради від фракції політичної партії «Слуга народу» Іван Синетар, а також голова Буштинської ТГ Руслан Янчій.

В заході, також, взяли участь голова Тячівської РДА Тімур Аверін разом зі своїми заступниками Олександром Шеверею та Вадимом Носою, головний лікар Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Михайло Даруда та інші.

Зі словами привітання виступив Віктор Микита. „Приємно, що сьогодні відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини відбуваються одночасно у кількох населених пунктах району. Питання забезпечення якісними медичними послугами населення є надзвичайно актуальною проблемою сьогодення й одним із пріоритетів діяльності органів влади”, – зазначив голова ОДА.

Будівництво амбулаторій здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості по Закарпатській області та на умовах співфінансування.

Після урочистого перерізання стрічки почесні гості оглянули приміщення закладів охорони здоров’я, які оснащено сучасною апаратурою для лікування й діагностики різних захворювань. Тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. Нові амбулаторії збудовані з усіма вимогами щодо зручності та доступності для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю.

Голова РДА висловив слова вдячності Віктору Микиті, Михайлові Лабі та Руслану Янчію за співпрацю.

За його словами для жителів Буштина та Тереблі, а також громади в цілому відкриття амбулаторії – це дуже важлива подія – тепер вони матимуть змогу отримувати якісну та доступну медицину в комфортних умовах. 

„Всього, з початку 2021 року, на території Тячівського району збудовано 5 амбулаторій. Просторі та гарні приміщення, що відповідають сучасним стандартам, з усім необхідним обладнанням для надання первинної медичної допомоги, збудовані у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Доступна медицина». Проєкти вдалося реалізувати завдяки чіткій та злагодженій співпраці всіх рівнів органів виконавчої влади”, - зазначив голова РДА Тімур Аверін.

Амбулаторія у сільській місцевості – це невід’ємний елемент сільської інфраструктури в контексті медичної реформи. Первинна діагностика, рання медична допомога уможливлює профілактику захворювання на ранніх стадіях, що надзвичайно важливо, аби зберегти життя і покращити його якість.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації   




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00