На Тячівщині створено ще один дитячий будинок сімейного типу

2022-01-10 17:07:43
Родина – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти, які позбавлені цього почуття. І хто виріс у рідній сім’ї, тому важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилася без батьків.

Дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові й розуміння.
 
Наразі в Тячівському районі функціонують 5 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються та проживають 22 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування.

Саме сімейні форми виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є альтернативою закладам інституційного догляду, оскільки сім’я - це природне захисне середовище для дитини.

Сьогодні, під головуванням Олександра Шевері, в.о.голови райдержадміністрації, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при Тячівській райдержадміністрації на якому було прийнято рішення про створення нового дитячого будинку сімейного типу та влаштування до нього дітей на виховання та спільне проживання. Ще п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування отримали нову родину.
 
За словами голови райдержадміністрації Тімура Аверіна: «Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку».

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00