Вакцинація у громадах Хустщини – в центрі уваги комунікативної групи та представників ЮНІСЕФ

2022-01-18 19:24:24
Активізація вакцинальної кампанії проти COVID-19 та поліомієліту – з такою метою в громади Закарпаття виїжджає комунікативна група спільно з представниками ЮНІСЕФ.

Сьогодні за ініціативи голови облдержадміністрації Віктора Микити фахівці побували у Вишківській і Драгівській територіальних громадах Хустського району, де показники щеплень залишаються низькими.

«Сучасний світ кидає чимало викликів, але найстрашніші – ті, що стосуються здоров’я та життя людей. Боротися з коронавірусом і спалахами поліомієліту маємо разом. Та на жаль, не всі усвідомлюють необхідність вакцинації», – зауважив Роман Молдавчук, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

Роман Молдавчук підкреслив, що саме широка інформаційна робота з громадами, лідерами суспільних думок, духовенством, підприємцями дозволить наголосити краянам на важливості й доступності захисту від небезпечних захворювань.

«Співпраця з керівництвом ТГ, обмін досвідом та успішними практиками щодо пришвидшення темпів імунізації допоможе охопити вакцинацією якомога більше краян», – додав заступник голови Ужгородської РДА Віталій Дупин.

Через коронавірус знизилися показники проведення планових щеплень, зокрема й проти поліомієліту. На цьому під час зустрічі наголосила консультантка з комунікацій ЮНІСЕФ Україна Світлана Кісільова.

«Не можемо допустити поширення захворювання, котре викликає невиліковний параліч та є смертельно небезпечним для дітей. Тільки рутинні щеплення згідно з Національним календарем дозволять запобігти виникненню нових спалахів поліомієліту», – зазначила регіональна координаторка з кампанії з імунізації від поліомієліту Олена Верстюк-Шарапа.

В інформаційно-роз’яснювальній роботі з населенням також узяв участь і 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00