В області підтвердили наявність штаму «Омікрон»

2022-01-19 13:16:46
Відповідно до результатів тестування зразкiв носоглоткових змивів, які аналізували у референс-лабораторiї з дiагностики ВІЛ\СНІДУ, вiрусологiчних та особливо небезпечних патогенiв ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», у Закарпатській області виявили штам «Омікрон». Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький.

«Із понад двох десятків направлених на дослідження зразків у одному вірусологи підтвердили циркуляцію мутованого варіанту вipycy SARS-CoV-2 Оmiсrоn. Випадок виявили у місті Ужгород», – прокоментував Мирослав Білецький.

Водночас, за його словами, на Закарпатті продовжує домінувати штам «Дельта».

Наукові спостереження за мутаціями вірусу продовжуються, однак експерти виокремлюють типові симптоми, притаманні штаму «Омікрон». Найчастіше у захворілих виявляють нежить, головний біль і втому. Рідше та все ж спостерігається кашель (43,5%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%). Втрата/спотворення нюху та/або смаку як один із найчастіших симптомів на початку пандемії сьогодні зустрічається все рідше, лише у 23,7% випадків. 

«Зараз зовсім не час розслаблятися, навіть навпаки. Адже порушення карантинних вимог сьогодні може мати негативні наслідки для вас та людей навколо уже завтра», – зазначив перший заступник очільника краю.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00