У держбюджеті на 2022 р. передбачили понад 4 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу в Україні

2022-01-20 16:41:06
Сьогодні в облдержадміністрації відбувся брифінг щодо державної підтримки агропромислового комплексу на Закарпатті.
Народний депутат України Михайло Лаба зауважив, що у державному бюджеті на 2022 рік на підтримку цього сектору в країні закладено 4,4 млрд грн. 

«Сьогодні справді слухають і втілюють на практиці побажання аграріїв та локальних виробників. Президент України, Уряд, профільне Міністерство та народні депутати є ініціаторами змін. Одна з них – це скасування акцизної марки на так звані „тихі сухі вина”», - зауважив Михайло Лаба.

За його словами, цю проблему не вирішували за всі роки незалежності України, і нещодавно ВРУ ухвалила закон № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», котрий скасував акцизну марку на такі вина.

Михайло Лаба також наголосив, що завдяки зусиллям і принциповій позиції Президента та всієї вертикалі влади у 2021 році в Україні відбулася земельна реформа, за якою громадяни нарешті отримали конституційне право вільно розпоряджатись своєю землею.

Йшлося й про пониження рівня землезабезпечення для фермерських господарств. Директор департаменту агропромислового комплексу Закарпатської ОДА Юрій Лесьо зазначив, що режим оподаткування 4 групи спростили з 2 га до 0,5 га.

«Мотивацією стало поширене в області овочівництво, вирощування грибів та інші популярні види аграрного підприємництва», – прокоментував Юрій Лесьо.

Керівник підрозділу облдержадміністрації також зазначив, що упродовж 2021 р. за бюджетними програмами у галузі рослинництва у Закарпатті освоїли понад 33 млн грн, тваринництва – більше 25 млн грн. За його словами, державна підтримка на 2022 р. збережена за всіма програмами.

З обласного бюджету згідно з Програмою розвитку та підтримки галузі рослинництва в області на 2021-2025 рр. передбачено 1 млн грн, стільки ж спрямували на розвиток тваринництва, зокрема для підтримки галузі вівчарства у фізичних осіб, які утримують 10 і більше голів вівцематок та ярок старше року.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00