В Тячівській райдержадміністрації відбулося публічне представлення інформації про використання бюджетних коштів за 2017 рік

2018-03-16 17:00:09

Публічне представлення інформації про використання бюджетних коштів по головному розпоряднику коштів районного бюджету в Тячівській районній державній адміністрації за 2017 рік відбулося під керівництвом голови державної адміністрації Василя Дем’янчука.



Участь також взяли - перший заступник голови РДА Михайло Полажинець, керівник апарату державної адміністрації Богдан Макусій та керівники структурних підрозділів, які прозвітувались з даного питання. Також присутніми були представники Громадської ради при Тячівській районній державній адміністрації.
Найперше голова державної адміністрації публічно представив звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік. Надалі всі головні розпорядники коштів районного бюджету та виконавці районних програм надали публічну інформацію та прозвітували про виконання коштів паспортів бюджетних програм.
Відтак було зазначено, що у 2017 році спостерігалась позитивна тенденція з виконання дохідної частини Тячівського районного бюджету. До районного бюджету надійшло податків і зборів у сумі 75,6 млн. грн., що становить 100, 5 відсотка до затвердженого плану з урахуванням змін. Впродовж року вдалося значно покращити показник затвердженого плану доходів, зокрема при затвердженому плані у сумі 64,8 млн. грн. фактичне виконання складало 75,6 млн., що на 10, 8 млн. грн. більше та дало змогу спрямувати додаткові фінансові ресурси на забезпечення потреби видатків з виплати заробітної плати.
Загальний обсяг видатків районного бюджету за 2017 рік (із врахуванням трансфертів, що передаються до державного бюджету) виконано в сумі 1 210 359,9 тис. грн., при уточненому плані 1 250 224, 7 та становить 96,8 відсотка, в тому числі по загальному фонду видатки виконані в сумі 1 160 235,8 тис. грн. при уточненому плані 1 188 001,3 тис. грн., що становить 97,7 відсотка по спеціальному фонду видатки виконано в сумі 50124,1 тис. грн. при уточненому плані 62 223,4 тис. грн., що становить 80,6 відсотка.
Протягом 2017 року усі структурні підрозділи державної адміністрації продовжували працювати у режимі жорсткої економії бюджетних коштів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року №710 “Про ефективне використання державних коштів”.
Підсумок представлення використання бюджетних коштів по головному розпоряднику коштів державного бюджету Тячівської райдержадміністрації підвів керівник району Василь Дем’янчук . Він вкотре відзначив перед керівниками структурних підрозділів стосовно необхідності економного і раціонального використання державних коштів, забезпечення безумовного дотримання вимог статті 51 Бюджетного кодексу щодо взяття бюджетних зобов’язань, а також щодо утримання чисельності працівників та здійснення фактичних видатків на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, лише у межах фонду заробітної плати, затвердженого у кошторисах.
Окремо наголошено на необхідності постійного контролю за споживанням енергоносіїв у фізичних обсягах по кожній бюджетній установі, виходячи із обсягів призначень, які затверджені розпорядниками бюджетних коштів у кошторисах на утримання установи.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00