ВАКЦИНАЦІЯ – ЦЕ СПІЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВЛАДИ ТА МЕДИЦИНИ ПЕРЕД ЗДОРОВꞌЯМ НАСЕЛЕННЯ

2022-01-26 19:34:00
Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

Сьогодні голова райдержадміністрації Тімур Аверін зустрівся з головним лікарем Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Михайлом Дарудою. Було обговорено питання активізації вакцинальної кампанії проти COVID-19, оскільки в районі спостерігається зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію.

„Наразі у Тячівському районі створені всі умови, аби вакцинуватися від COVID-19. До процесу імунізації населення залучається якомога більше лікарів. Пункти щеплення працюють, як у будні, так і у вихідні дні. Діють  тимчасові пункти щеплення (мобільні бригади) для організованих колективів та віддалених населених пунктів. Мешканці району мають можливість імунізуватися від коронавірусу в 21 АЗПСМ. Є достатня кількість вакциндля профілактики COVID-19, а саме: Pfizer (3150 доз), CoronaVac (562 дози),  AstraZeneca (440 доз) та Moderna (30 доз). Нами вживаються всі можливі заходи, щоб охопити вакцинацією населення Тячівського району”,– повідомив Михайло Даруда.

Вакцинація проти COVID-19 доступна для кожного, хто хоче захистити себе від ускладнень хвороби. Всі вакцини, які використовуються в Україні, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

В умовах сьогодення вакцинація є надзвичайно важливою, бо побороти коронавірус лише засобами індивідуального захисту практично неможливо. Чим більше людей ми зараз охопимо щепленнями, тим менше матимемо наслідків для системи охорони здоров’я”, - наголосив Тімур Аверін.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації   



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00