НАРАДА ЩОДО ДОТРИМАННЯ СУБꞌЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ ТА САНІТАРНО-ПРОТИЕПІДЕМІЧНИХ ПРАВИЛ І НОРМ

2022-01-27 18:23:51
Сьогодні голова райдержадміністрації Тімур Аверін провів робочу нараду щодо посилення заходів та забезпечення дотримання всіма суб’єктами господарювання санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.

У нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Вадим Носа, головний лікар Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Михайло Даруда, завідуюча відділом епідеміологічних досліджень Тячівської філії ДУ «Закарпатський обласний центр контролю профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Мандзюк та головний спеціаліст управління освіти, охорони  здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Мар’яна Попович.

„Основними принципами профілактики інфекційних хвороб є дотримання працівниками підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та господарювання санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності. У зв’язку з цим необхідно провести комплексні заходи, насамперед у частині вакцинації населення відповідно до Календаря профілактичних щеплень, у тому числі й вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19” - наголосив Тімур Аверін.

Епідемічна ситуація з інфекцій, проти яких застосовуються засоби специфічної профілактики залишається неблагополучною. Недостатній  рівень охоплення населення щепленням призводить до подальшого розповсюдження інфекції.

Очільник району зазначив, що ми повинні вжити всіх необхідних заходів, щоб якомога більше дітей було охоплено щепленнями. В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко, що є загрозою не лише для їх життя та здоров’я, а й для членів їхніх сімей та працівників закладів освіти.

За підсумками наради дано відповідні доручення.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації    
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00