ВАЖЛИВО: ПРОФЩЕПЛЕННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ

2022-01-31 15:40:06
Сьогодні, голова райдержадміністрації Тімур Аверін провів робочу нараду щодо активізації роботи по вакцинації дітей відповідно до Календаря профілактичних щеплень, а також імунізації населення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Вадим Носа, головний спеціаліст управління освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Мар’яна Попович, перший заступник голови Вільховецької сільської ради Василь Цірик, головний лікар КНП Тячівської районної ради «ЦПМСД» Михайло Даруда, головний лікар КНП «ЦПМСД Тячівської міської ради Олена Велеган, т.в.о.директора КНП «ЦПМСД Солотвинської селищної ради» Неля Дан та лікар КНП «ЦПМСД Вільховецької сільської ради» Василь Шафар.

Наразі спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб, а недостатній рівень охоплення населення щепленням призводить до подальшого розповсюдження інфекції.

Очільник району наголосив, що потрібно проводити роз’яснювальну роботу з батьками, для надання їм повної і об`єктивної інформації про доцільність та ефективність імунопрофілактикита необхідність проведення щеплень своїм дітям від усіх інфекційних захворювань, відповідно до Календаря профілактичних щеплень. Тому до цього необхідно залучити директорів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, а також батьківські комітети.

В Україні спалах поліомієліту.Ліків від цієї хвороби не існує. Щоб захистити дитину від поліомієліту потрібно її вакцинувати. Відповідно до Календаря профілактичних щеплень, затвердженого МОЗ, це треба зробити у віці 2, 4, 6, 18 місяців, 6 та 14 років. Саме така кількість щеплень забезпечить стійкий імунітет від поліовірусу. 

«Є лише один спосіб захиститися від інфекційних захворювань - вакцинуватися, лише вакцинація створює імунітет. Держава забезпечує ці вакцини власним коштом, тобто громадяни отримують їх безоплатно. Вакцин для проведення щеплень у районі є достатньо», - повідомив Михайло Даруда.

Окрема увага під час наради була приділена питанню вакцинації проти  коронавірусу. 

«Всіма наявними способами та джерелами ми маємо донести до населення, наскільки важливим є захист від COVID-19. Люди, які роблять щеплення, не лише захищають себе від важкого перебігу в разі захворювання – вони захищають і своє оточення», – сказав Тімур Аверін.

За підсумками наради дано відповідні доручення.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації    


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00