НАРАДА ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ АНАЛІЗУ ЕПІДЕМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В БУШТИНСЬКІЙ ТА УГЛЯНСЬКІЙ ГРОМАДАХ, А ТАКОЖ КОНТРОЛЮ ЗА ЇЇ СТАНОМ

2022-02-01 17:22:03
Сьогодні, у Буштинській селищній раді відбулася нарада виконавчих органів Буштинської та Углянської рад з питань забезпечення належного контролю за перебуванням та зарахуванням до закладів освіти дітей у яких наявні відомості про завершений курс обов’язкових профілактичних щеплень, відповідно до віку та  згідно з Календарем профілактичних щеплень.  

Участь у нараді взяли заступник голови райдержадміністрації Вадим Носа, заступник голови Буштинської селищної ради Іван Лях, головний лікар КНП Тячівської районної ради «ЦПМСД» Михайло Даруда, представники освіти та медицини Буштинської та Углянської територіальних громад.

«Ми всі маємо діяти в одному напрямку, а це збереження здоров’я нашого населення, починаючи з дитячого віку. Діти є неповнолітніми і батьки несуть повну відповідальність за їх здоров’я, а оскільки вони відвідують навчальні заклади, то ця відповідальність збільшується вдвічі», - наголосив Михайло Даруда.

Одним з найнебезпечніших інфекційних захворювань є поліомієліт. Він повернувся в Україну через низькі показники планової імунізації. Майже 30% дітей в Україні не захищені від цієї хвороби. Кожній невакцинованій дитині загрожує невиліковний параліч на все життя.

В ході наради було прийнято рішення інформувати населення про наслідки перенесених захворювань, про безпеку дітей та якість вакцин. Також проводити бесіди з працівниками освіти та медицини щодо ведення контролю вакцинованих і попередження поширення небезпечних хвороб, що важко лікуються і ведуть до інвалідності. 

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації    

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00