Василь Дем'янчук взяв участь у заходах з нагоди вшанування героїв Карпатської України та «Карпатської Січі» (ФОТО)

2018-03-20 15:11:51

Минулої п’ятниці у Тячеві відбулися заходи, приурочені 79-тій річниці проголошення Карпатської України.


З ініціативи Тячівської РО ВО «Свобода», депутата Тячівської ОТГ Володимира Гапуна та за підтримки місцевої влади у кінотеатрі ім.Т.Шевченка відбулися урочистості з нагоди вшанування Героїв Карпатської України.
З вітальним словом виступили голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, міський голова Іван Ковач, який закликав хвилиною мовчання вшанувати всіх Героїв, що віддали своє життя за Україну, голова ГО учасників Революції Гідності, ветеранів війни, волонтерів та добровольців «Єдність» Богдан Колодницький та директор музею м.Іршава Андрій Світлинець. Від імені голови Тячівської районної ради Івана Фабриція була вручена почесна відзнака бойовому командиру добровольчого підрозділу «Карпатська Січ», Почесному громадянину м. Тячів Олегу Куцину «Куму».
На заході були присутні учні старших класів шкіл Тячівської ОТГ. Відвідувачі мали змогу переглянути відеофільми про Героїв сучасної московсько-української війни, зокрема про уродженця Закарпаття, добровольця Мирослава Мислу «Мисливця», який загинув на фронті у жовтні 2016 року поблизу с.Кримське, що на Луганщині, в бою з московськими окупантами.
Також гості свята мали можливість оглянути низку виставок, які надали організатори заходу. А саме: у фойє було розміщено фотографії бійців-добровольців ОДЧ «Карпатська Січ», директором іршавського музею була представлена виставка документів періоду Карпатської України 1938-39 рр., віднайдених на Іршавщині, виставка «Воїни», розроблена Українським інститутом національної пам’яті, яка показує мілітарну традицію українців від найдавніших часів до сьогодення. Центральною експозицією були особисті речі бійців «Карпатської Січі», що загинули на війні на сході України, а також бойовий стяг «Карпатської Січі»», та інші речі з бойового шляху даного підрозділу.
З доповіддю про боротьбу українців за власну державність у ХХ ст. виступив директор НДІ українознавства Богдан Галайко. Він наголосив на важливості подій на Закарпатті в процесі державотворення України.
Центральним гостем свята був командир ОДЧ «Карпатська Січ» Олег Куцин «Кум». В своєму виступі він змалював життєвий і бойовий шлях кожного з 16-ти Героїв-Січовиків, які загинули в боях з окупантом протягом 2014-18 рр. Наголосив на ідейно-патріотичній роботі серед вояків, мотивацію до боротьби. Також наголосив на тому, що війна триває і для повної перемоги потрібна загальна мобілізація українського суспільства. Зокрема, це не означає, що всім треба їхати на фронт воювати, а потрібно у тилу долучатись до загальної боротьби проти московського окупанта.
Захід пройшов у дружній атмосфері та живому спілкуванні. На завершення свята з музичним вітанням виступив лідер гурту «Широкий Лан» Святослав Бойко.
Організатори свята вдячні всім, хто долучився до такого важливого просвітницького заходу. Планується, що подібні відбудуться і в інших населених пунктах району.







Tyachiv.com.ua
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00