Мирослав Білецький закликав керівників громад активізувати роботу з вакцинації

2022-02-09 19:12:14
Протидія розповсюдженню коронавірусу і стан вакцинальної кампанії в області – тема наради першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького з керівниками територіальних громад та райдержадміністрацій.
«Потрібно приділити особливу увагу тим громадам, у яких низький показник вакцинованого населення», – зауважив Мирослав Білецький.

За його словами, темпи імунізації протягом минулого тижня у регіоні зменшилися на 1%. Лише у Рахівському та Мукачівському районах спостерігається позитивна динаміка щодо проведення щеплень.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний наголосив на постійній комунікації та роботі з медичними працівниками, керівництвом районів та громад щодо активізації вакцинальної кампанії:

«Важливо, щоб голови ТГ активно долучалися до процесу. Бачимо, як наша область переходить у «червону зону», тому ціль – максимально вакцинувати і захистити населення».

Як зазначила головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик, зараз на Закарпатті спостерігається зростання захворюваності на СOVID-19. Найбільше нових хворих у тих громадах, де низькі показники імунізації.

За її словами, лише 9 із 64 громад Закарпаття вакцинували понад 40% населення двома дозами вакцини, включно зі щепленими за кордоном.

П’ятіркою антилідерів з вакцинації населення залишаються Тересвянська, Усть-Чорнянська та Нересницька (Тячівський район), Богданська (Рахівський район), Ставненська (Ужгородський район) громади. Тут завершили вакцинальний цикл 10 – 12% населення.

Лідером сьогодні є Баранинська ТГ: понад 80% мешканців завершили комплекс. Така статистика є позитивним прикладом для інших громад області.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00