Цьогоріч на Закарпатті збудують унікальний урбан-парк

2022-02-12 14:14:24
Під час засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави у межах національної програми «Велике будівництво» та за ініціативи Офісу Президента анонсували створення 30 унікальних урбан-парків.

Пілотний проєкт реалізували у 2021 році на ВДНГ у Києві, де за перші три місяці парк відвідали 300 000 людей.

«Цьогоріч ініціативу втілюватимуть по всій Україні. Така локація буде і в Ужгороді, орієнтовне відкриття її заплановано на липень 2022 року», – повідомив Віктор Микита, голова Закарпатської ОДА.

Урбан-парк – це новий формат публічного простору для активного життя й дозвілля. Це буде унікальний осередок, який дозволить залучити до занять спортом дітей та підлітків. Тут проходитимуть фестивалі, різноманітні змагання, майстер-класи. Все це сприятиме популяризації активного способу життя та створенню креативного контенту.

«Для молоді тепер будуть доступні скейт-парк, памп-трек з асфальтною трасою, стрит-денс, стрит-футбол, панна-футбол, стрит-бол, стрит-воркаут, паркур-траса, простір для йоги та боулдерінг (скеледром).

Також тут облаштують дитячий урбан-парк із сучасною зоною, де буде безпечно займатися спортивними активностями», – зазначив очільник краю.

За його словами, кожна така локація буде оригінальною і розроблятиметься з урахуванням особливостей кожного міста. Фахівці проводитимуть оцінку території, урбан-аналіз. Варто зазначити, що під час визначення концепції передбачили збереження зелених зон парків.

«Такий проєкт відкриває нові можливості для закарпатців. Тепер жителі обласного центру зможуть якісно й комфортно відпочивати та займатися спортом у сучасних спеціально облаштованих місцях», – наголосив Віктор Микита.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00