ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: 16 ЛЮТОГО СТАНЕ НЕ ДНЕМ НАПАДУ, А ДНЕМ ЄДНАННЯ

2022-02-15 19:58:57
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким 16 лютого стане Днем єднання в Україні. 

У цей день піднімуть державний прапор на будинках та спорудах в усіх населених пунктах України. Про це йдеться в указі президента №53/2022 від 14 лютого.

О 10:00 год. - виконати державний гімн, а також провести закордонним дипломатичним установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

В указі зазначається, що Зеленський підписав його "з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість".

Зеленський доручив Кабінету Міністрів в одноденний строк затвердити план заходів. Зокрема, необхідно забезпечити з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Також необхідно створити на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи "UАразом" - для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність державних органів.

"Державним органам - забезпечити належне їх функціонування, перебування посадових осіб на роботі та виконання ними обов'язків відповідно до складеної присяги, а у разі виявлення порушень застосування в установленому порядку відповідних санкцій", - йдеться в указі.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00