У ТЯЧЕВІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЄДНАННЯ

2022-02-16 16:05:35
Відповідно Указу Президента України №53/2022 від 14 лютого, щороку 16 лютого, в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято - День єднання. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.

В указі зазначається, що Володимир Зеленський підписав його "з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість".

„Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки і покажемо всьому світу нашу єдність", - сказав Президент України у відеозверненні до українців.

Сьогодні, 16 лютого, у Тячеві вперше відзначили День єднання.

В урочистостях взяли участь голова Тячівської РДА Тімур Аверін та його заступник Вадим Носа, голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та його заступник Михайло Вурста, голова Тячівської міської ради Іван Ковач та його перший заступник Владислав Братюк, начальник  Тячівського РВП ГУМВС в Закарпатській області Михайло Палкуш, в.о.керівника Тячівської окружної прокуратури Володимир Келемен, начальник Тячівського МРВ УСБУ в Закарпатській області Василь Дурневич, а також працівники державних установ, представники ЗСУ та мешканці міста. 

Навпроти будівлі Тячівської районної ради о 10:00 год. всі присутні виконали гімн України. Державний Прапор України підняли на будинках і спорудах міста.

День єднання символізує єдність українців проти нового акту агресії з боку Росії проти України. 

„Наразі перед нашою державою стоять серйозні зовнішні і внутрішні виклики. Вони спонукають нас до відповідальності, мужності та єднання. Ми сильний народ, ми вільний народ, ми єдиний народ. Тому сьогодні ми демонструємо це, святкуючи День єднання” - зазначив Тімур Аверін.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00