Вчора в Солотвинській ТГ відбулася транскордонна українсько - румунська зустріч, в якій взяв участь голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін

2022-02-16 20:41:07
Зустріч організували в межах співпраці Закарпатської облдержадміністрації та консульства Румунії в Солотвині.

На меті залучення широкого кола представників самоврядування – налагодження особистих та професійних зв’язків між головами прикордонних громад для подальшої спільної роботи у межах Програми Interreg NEXT Румунія – Україна 2021-2027.

Завдяки різним грантовим проєктам наші громади сьогодні мають можливість отримати додаткові інвестиції для розвитку економіки. 

Зокрема, в межах програми «Румунія – Україна» на 2014-2020 роки в області реалізується 13 проєктів типу SOFT на загальну суму 1,7 млн євро та 3 проєкти типу HARD – на 2,4 млн євро.

Одночасно на цій зустрічі презентували Регіональний офіс прикордонного співробітництва (BRCT) Сучава, який координує програму Interreg NEXT Румунія – Україна 2021-2027.

Також делегати обговорили перспективні проєкти, які вже на стадії практичної реалізації завдяки президентській програмі Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зокрема, мережа доріг «Мале карпатське коло», відновлення транскордонного залізничного пасажирського курсування у межах проєкту «Карпатський експрес», розбудова міжнародних пунктів пропуску «Ділове – Валя Вишеулуй», «Біла Церква – Сігет Мармацієй» та сервісних зон на українсько-румунському кордоні.
Далі буде...

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00