Віктор Микита оглянув хід будівництва нової туберкульозної лікарні на Тячівщині

2022-02-17 15:28:49
На Закарпатті покращують і підвищують спроможність медичної системи шляхом розширення мережі та будівництва нових сучасних закладів охорони здоров’я.

Один з об'єктів, який перебуває під особистим контролем голови облдержадміністрації Віктора Микити, — будівництво туберкульозної лікарні КНП «Центр легеневих хвороб» у с.Нижня Апша.

«Зводять заклад охорони здоров’я у межах міжнародного проєкту, загальний бюджет якого становить 6 млн 400 тис. євро. Спрямований він на зниження захворюваності туберкульозу на прикордонних територіях України та Польщі.

Роботи тут тривають активно, ми впевнено рухаємося до реалізації запланованого проєкту. Зараз готовність лікарні становить 60%», – зауважив Віктор Микита під час перевірки об'єкта.

Фахівці будують лікувальний, рентген-діагностичний, дезінфекційний корпуси, клініко-діагностичну лабораторію з мікробіологічним відділом. Окрім цього, влаштовують зовнішні мережі каналізації, електропостачання, телекомунікацій тощо.

Для вчасного завершення об'єкта та введення його в експлуатацію необхідні додаткові кошти.

«Така лікарня критично важлива для області, тому ініціюватиму звернення до обласної ради на найближчу сесію щодо можливості дофінансування.

Тут також питання репутації та надійного партнерства між нами й іноземними донорами з ЄС.

Упевнений, що невдовзі на Закарпатті запрацює потужний заклад охорони здоров’я європейського рівня», – наголосив Віктор Микита.

Створення медичного осередку на 100 ліжкомісць покращить доступ хворих до кваліфікованої медичної допомоги та, головне, сприятиме відновленню здоров’я людей.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00