18 лютого – День пам’яті загиблих під Дебальцевим

2022-02-18 08:42:24
18 лютого в Україні вшановують пам’ять загиблих у боях за Дебальцеве.

Саме цього дня 2015 року понад 2,6 тис. українських військовослужбовців остаточно залишили позиції на Дебальцівському плацдармі і відійшли на нові рубежі оборони держави.

Дебальцевський плацдарм увійшов в історію України як символ самовідданості, мужності та героїзму такого масштабу, від якого захоплює дух у всього людства.

17 лютого у Тячівській галереї ім.Ш.Голлоші, за участі учнів загальноосвітніх шкіл міста та представників громадських організацій відбулася година пам’яті до дня 7-ої річниці бойових дій при Дебальцеві «Бої за Дебальцеве – хроніка пекельних 2014-2015 років» організована  відділом культури, молоді та спорту Тячівської міської ради Закарпатської області.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули під час бойових дій та переглянули відеофільм «Битва за Дебальцеве».

Учасники години-пам’яті поклали квіти до могили Романа Козички, тячівського бійця 128-ї бригади, загиблого під Дебальцевим.

У пам’ятні дні прийнято говорити про хороше, про загиблих і про живих, про майбутнє, про те, що кожного дня дає нам надію і віру, що війна скоро закінчиться і дякувати мужнім захисникам.

Події на Сході й донині жахають своїми масштабами, безневинно пролитою кров’ю та кількістю жертв. Найбільше бажання кожного свідомого українця – якнайшвидше закінчення цієї гібридної, безжальної й несправедливої війни!

Ми пам’ятаємо! Слава Україні! Героям слава!

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00