НЕБЕСНІЙ СОТНІ ВДЯЧНІ ЗА СВОБОДУ

2022-02-18 12:36:21
20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди 18 лютого, у Тячеві, біля пам'ятника Героям Небесної Сотні, відбулося скорботне зібрання пам’яті Героїв Небесної Сотні «Молитва лине в небеса».

У заходах щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності взяли участь представники районної та міської влади, Тячівського РТЦК та СП, працівники державних установ міста, громадських організацій, військові, активісти Майдану, мешканці міста.

Учасники зібрання, зокрема, заступник голови державної адміністрації Вадим Носа, заступник голови районної ради Михайло Вурста, перший заступник міського голови Владислав Братюк, секретар міської ради Іван Крічфалушій та інші поклали квіти та лампадки до підніжжя монументу.

Вихованці центру позашкільної роботи м.Тячів виконали літературну композицію про незабутні подвиги та жертви майданівців.

Вокальний дует викладачів Тячівської школи мистецтв у складі Ірини Турчиняк та Адріани Поп виконав пісню «Журавлі».

Загиблих Героїв Небесної Сотні учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. 

Найменша шана, яку ми можемо зробити для Героїв – це пам’ятати про них та їх найсміливіший вчинок. Проте сучасні реалії вимагають від нас консолідації та рішучих дій, адже тільки так ми зможемо не втратити ті ідеали та чесноти, з якими українці виходили на Майдан. 

Тому патріотична спільнота повинна надалі йти вперед – протистояти ворогу та пам’ятати обличчя та ціну захисників України.

Наша сила у єдності та мужності! 

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00