Зараз критично важливо довіряти тільки верифікованій інформації від офіційних джерел

2022-02-23 16:42:26
Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони України, під час якого було ухвалено рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання, після підписання відповідного указу Президента про запровадження надзвичайного стану його має затвердити Верховна Рада.

За його словами, передбачається запровадження надзвичайного стану по всій території України, крім Донецької та Луганської області, де, згідно з наказом, з квітня 2018 року відбувається операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні РНБО прийняла рішення щодо введення надзвичайного стану на території України, окрім Луганської та Донецької областей. Це першочергові заходи, які дозволять своєчасно реагувати на безпекові виклики та загрози, допоможуть уникнути внутрішньої дестабілізації.

Йдеться про надзвичайний стан, а не про воєнний. Це більш гнучкий режим: громадяни не відчують гострих змін.

Додатково може обмежуватися рух транспортних засобів та проводитиметься їхній огляд представниками патрульної поліції, посилений контроль буде і за в’їздами та виїздами з території міст та областей. Ретельніше будуть перевіряти й тих, хто перетинатиме кордон.

Під забороною буде проведення зборів, мітингів та масових заходів. Про введення комендантської години ж зараз не йдеться. Ситуація в регіоні стабільна.

Потрібно розуміти принциповий момент: введення надзвичайного стану не означає одночасне застосування усіх перерахованих обмежувальних заходів. Це вирішує оперативний штаб згідно з нормативними документами, який тепер діятиме на території області. До нього увійдуть представники обласних силових та військових структур, керівництво міста й органів місцевого самоврядування.

Зараз критично важливо довіряти тільки верифікованій інформації від офіційних джерел. Кожен повинен перевіряти дані та критично аналізувати їх.

Ми систематично проводитимемо брифінги, на яких будемо повідомляти закарпатців про прийняті рішення та заплановані дії у сфері безпеки.

Продовжуємо комунікувати з представниками влади усіх рівнів та відповідних служб, що забезпечують стабільну ситуацію в регіоні. Тільки разом та з виваженими кроками працюємо далі.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00