На Тячівщині розпочинається весняний призов до війська

2018-03-22 11:04:37
 
 Ми уже писали, що цього тижня,  у Тячівській РДА відбулася нарада з керівниками органів місцевого самоврядування Тячівщини та начальниками військово-облікових столів місцевих рад з актуальним питанням з проведенням весняного  призову громадян на строкову військову службу у квітні-травні цього року.

   Передусім, слово мав військовий комісар Тячівського районного військкомату полковник Ігор Тищук, який розповів, що черговий призов на строкову військову службу відбудеться з 2 квітня по 31 травня 2018 року включно.
                        
   "На органи місцевого самоврядування покладені повноваження щодо сприяння призову, його якісної організації. Призову підлягають громадяни України чоловічої статі придатні за станом здоров'я до військової служби в мирний час, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку, і не мають права на звільнення або відстрочку від призову, кожен із них зобов’язаний у 10-денний строк добровільно прийти до райвійськкомату, навіть у разі, якщо з тих чи інших причин не отримав повістку", - зазначив військовий комісар Тячівського військового комісаріата Ігор Тищук.
     Ті, хто прибувають на строкову військову службу, не несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході.
Відповідно до рішення, Тячівському відділу ГУ НП в Закарпатської області доручено надати допомогу у розшуку та доставці до військового комісаріату призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу.
   Ігор Тищук, підкреслив, що станом на сьогодні понад 2,5 тисяч мешканців Тячівщини віком 20-27 років офіційно перебувають у розшуку. Їх списки подані до Нацполіції. Доповідач попередив, що в дію введено Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних, і ті призовники, які не з’явились до військкомату, будуть обмежені у громадянських правах.
За ухилення від призову, згідно ст. 335 ККУ, юнакам загрожує обмеження волі на 3 роки, а коли призовник “забуде” з’явиться до військкомату, йому загрожують штрафи у розмірі від 85 до 255 гривень.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00