НЕ ПАЛІТЬ СТАРЕ ЛИСТЯ ТА СУХУ ТРАВУ!

2022-03-10 11:25:47
Коли спалюється сухостій, гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. А родючий шар ґрунту відновиться після цього лише через 5-6 років. 

Часто у вогнища потрапляє різний непотріб, сміття: пластик, поліетилен і навіть автомобільні шини. На місці вогнища гинуть усі живі організми, які знаходяться у ґрунті та своєю життєдіяльністю сприяють його родючості. Також порушується структура ґрунтів, забруднюється атмосферне повітря.

Сухе листя необхідно вивозити на спеціальні полігони або на відведені майданчики на підприємствах зеленого господарства для приготування компостів, садових земель та інших органічних добрив. Якщо поряд з вами нема такого підприємства, такі послуги може надати фірма чи підприємство, яке займається вивезенням сміття у вашому населеному пункті.

Штраф за адмінправопорушення у вигляді порушення пожежної безпеки складає понад 30 тисяч гривень. Якщо ж у результаті спалювання сухостою загинула людина чи інша жива істота, порушникові загрожує кримінальна відповідальність і позбавлення волі від 5 до 10 років.

Будьте свідомими, дбайте про довкілля, повітря, яким дихаєте, та істот, які живуть з вами поряд, і не наражайте на небезпеку себе та оточуючих, спалюючи старе листя і суху траву!!!

Випалювання сухої рослинності та чагарників в умовах військового стану органами державної влади буде розцінюватися як диверсійна діяльність та каратися згідно чинного законодавства!!!

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00