На Закарпатті 15 моніторингових груп перевіряють ціни на соціально значущі товари

2022-03-17 09:18:09
З метою забезпечення цінової стабільності на Закарпатті проводять моніторинг цін на товари, що мають істотну соціальну значущість. Як повідомила в. о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в області Сніжана Локес, для цього в кожній територіальній громаді працюють 15 моніторингових груп.

«Ми фіксуємо ціни на низку окремих продуктів – борошно пшеничне, макаронні вироби, яйця,  вершкове масло, молочна продукція, овочі, лікарські засоби та бензин марки А-92, А-95», – зазначила Сніжана Локес.

В умовах дії воєнного стану Управління працює в посиленому режимі. На цьому наголосив в.о.заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Анатолій Рижиков. Станом на сьогодні моніторингові групи порушень не виявили. 

Про встановлення цін та торговельних надбавок на товари розповіла Іванна Цибик, завідувачка сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

За її словами, Уряд запровадив державне регулювання і декларування цін на хліб житньо-пшеничний, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, птицю (тушку курячу) та масло вершкове жирністю 72,5 відсотка.

«На ці товари з урахуванням усіх рекламних, маркетингових, логістичних та інших послуг запроваджено регулювання торговельної надбавки у розмірі не більше 10% оптово-відпускної ціни. На всі інші товари роздрібні ціни формують у режимі вільного ціноутворення», – прокоментувала Іванна Цибик, додавши, що вартість соціально значущих товарів, якщо порівняти з 23 лютим, зросла, але в цілому через підвищення оптово-відпускних цін.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00