Тячівський військовий комісаріат розпочав проведення медичних комісій

2018-03-29 15:22:48
 
Тячівський військовий комісаріат розпочав проведення медичних комісій Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 15.02.2018 року № 33/2018 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році" у квітні-травні цього року в Тячівському районі буде проведено призов громадян на строкову військову службу.
Після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову:
- призовники, яким надійшла повістка від військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;
- у разі, якщо за будь-яких обставин, повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України;
- призовники, які змінили місце проживання, зобов’язані в семиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік;
У разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе відповідальність, встановлену чинним законодавством України.
За новим законодавством, призову на строкову військову службу підлягають здорові чоловіки, яким на день відправки у військові частини виповнилося 20 років і які ще не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.
Змінився також перелік осіб, які підлягають відстрочці за станом здоров'я і за сімейними обставинами. Втратили право на відстрочку депутати селищних, міських, районних та облрад, вчителі, які працюють у школах не в сільській місцевості. Водночас, опікуни мають право на відстрочку лише втому разі, коли, крім них, нікому доглядати непрацездатних людей. Якщо раніше працівники органів Національної поліції (раніше МВС) знімалися з військового обліку у зв'язку з отриманням спеціального звання, то тепер їм на весь період служби надається відстрочка. "Тобто, якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу".
Крім того, у 2015 році змінилися і строки військової служби: для солдатів, матросів і сержантів, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України, та інших військових формуваннях – до 18 місяців, для осіб, які підчас призову на строкову військову службу мали ступінь вищої освіти "магістр", – до 12 місяців, для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, – на строк від 3 до 5 років.
Міністерство соціальної політики розробило проект компенсації для призовників з метою реалізації закону України "Про військовий обов’язок і військову службу". Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 12 серпня 2015 року. Відповідно до цього закону, громадянам України, яких призвали до служби в армії, буде виплачено два мінімальні заробітні платні. Виплати здійснюватимуться за рахунок держбюджету та проводитимуться шляхом перерахування коштів на рахунок в установі банку.
Крім цього Тячівським військовим комісаріатом здійснюється працевлаштування на підприємства осіб, які будуть призвані на строкову військову службу. Середній заробіток та робоче місто буде збережено за такими призовниками протягом терміну служби.
Керівництво Тячівського військкомату висловлює сподівання, що населення міста та району свідомо поставиться до Указу Президента і ситуації в країні. За будь-якою інформацією щодо призову громадян на строкову військову службу прохання звертатись до військового комісаріату за адресою: м. Тячів, вул, Незалежності, 49 , тел. 3-34-34. Всі довідки у військкоматі надаються безкоштовно. А до тих, хто має намір ухилитися від військового і конституційного обов’язку слід зауважити, що держава надала більше прав та можливостей для працівників органів Національної поліції по порушенню кримінальних справ.
призовників.
Військовий комісар
Тячівського районного
військового комісаріату
підполковник           І.М.ТИЩУК
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00