Ми створюємо на Закарпатті національний ІТ-кластер, – Віктор Микита

2022-03-31 18:53:54
На Закарпатті створюють національний ІТ-кластер і для захисту економіки України звільняють айтівців від військової служби на час воєнного стану. Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита на зустрічі з представниками ІТ-сфери, які вже здійснили релокацію свого бізнесу в регіон.

За його словами, регіон стає національним хабом для всього українського бізнесу.

«Бізнес, який переміститься та працюватиме у Закарпатті, буде захищений. Зокрема, ми створюємо в області національний ІТ-кластер та звільняємо від військової служби усіх айтівців для захисту економіки України», – заявив Віктор Микита.

Він зазначив, що ОВА забронює фахівців ІТ-сфери від призову, надасть локації для роботи, якісний інтернет та надаватиме допомогу і супровід діяльності у податковій сфері.

«Запрошую усіх ІТ-спеціалістів України до Закарпаття. Що ми пропонуємо: ми бронюємо айті-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан, надаємо локації для роботи, перероблені офісні площі та коворкінги, забезпечуємо їх охорону, надаємо якісний сучасний інтернет (волокно, супутник), допомагаємо у супроводі економічної, податкової та господарської діяльності», – повідомив очільник області.

Віктор Микита також озвучив декілька важливих аспектів, які потрібно знати айті-компаніям та фахівцям для релокації свого бізнесу:

«Так, ІТ-бізнес реєструється як підприємство, котре має намір перемістити свою діяльність та потужності в Закарпатську область в Мінекономіки. Обов’язкова реєстрація суб’єкта господарської діяльності на території області як реінтегроване підприємство з іншого регіону. Після цього ОВА спільно з Мінекономіки забезпечує формування пропозицій щодо бронювання ІТ-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан», – повідомив голова ОВА.

З початку війни близько 35 тисяч фахівців ІТ-сфери вже переїхали до Закарпаття та ведуть свою діяльність у регіоні.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00