У регіоні створюють безпечний простір для евакуйованих дітей

2022-04-01 08:36:59
На Закарпатті провели круглий стіл щодо створення безпечного середовища для дітей і дотримання прав вразливих категорій під час дії воєнного стану.  

Зараз у регіоні проживають 352 вимушено переміщені дитини-сироти й дитини, позбавлені батьківського піклування. Також розмістили 351 дитину, яка на момент евакуації перебувала на утриманні закладів. 

Для координації таких осіб та сімей в області функціонує відповідна Комісія з питань евакуації.

За словами Світлани Якімеліної, начальниці Служби у справах дітей Закарпатської ОВА, у регіон переїхали й установи соціального спрямування. Йдеться, зокрема, про спеціалізований будинок дитини, що у сфері управління МОЗ, дитячі будинки-інтернати системи Мінсоцполітики, оздоровчий табір «Артек», центри соціально-психологічної реабілітації дітей, центри підтримки дітей та сім’ї тощо.

Учасники також обговорили особливості організації роботи органів державної влади щодо підтримки вразливих категорій населення в умовах воєнного стану, тимчасового розміщення, реєстрації ВПО, їхньої психологічної підтримки, надання медичної допомоги та інше.

До круглого столу долучилися керівники структурних підрозділів ОВА, фахівці у сфері соціального захисту, юстиції, представники Держприкордонслужби, громадських організацій та міжнародні партнери.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00