США передали Закарпаттю 18 модульних будинків для тимчасового проживання

2022-04-03 21:01:32
У межах візиту на Закарпаття колишній губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі передав допомогу від Центру лідерства «George E. Pataki Leadership Center» та Фонду допомоги Україні «The Ukrainian relief found».

Голова ОВА Віктор Микита повідомив, що йдеться про 18 спеціальних модульних будинків, які можуть забезпечити тимчасове проживання людей за будь-яких умов.

«Ці будинки монтуються за лічені хвилини, швидко та легко транспортуються, мають усі необхідні елементи для поселення сімей на певний період», – зауважив очільник краю.

Зі слів Джорджа Патакі, такі конструкції у США використовували для забезпечення проживання людей після природних катастроф.

Враховуючи це, керівництво області разом із заступником керівника Офісу Глави держави Ігорем Жовквою запропонували американським колегам розглянути можливість постачання та компактного розташування містечок із модульних будинків у регіонах, які сьогодні звільнені ЗС України від окупанта, і де люди залишилися без даху над головою через бомбардування.

«Це дасть змогу постраждалим тимчасово проживати на власних ділянках та відбудовувати й ремонтувати своє пошкоджене житло», – прокоментував Віктор Микита.

Джордж Патакі погодився з пропозиціями, тож одразу після візиту контактні менеджери та фахівці почнуть працювати над формуванням комплексного запиту щодо визначених питань.

Своєю чергою колишній губернатор штату Нью-Йорк запропонував створити спільний фонд на Закарпатті, який би міг акумулювати благодійні внески зі США для розбудови місць компактного проживання вимушено переміщених осіб.

Наприкінці зустрічі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита подякував Джорджу Патакі за увагу до України та американському суспільству – за підтримку нашого народу.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00