Василь Іванчо назвав 5 кроків безпечного бізнесу на Закарпатті

2022-04-03 23:06:09
5 кроків безпечного бізнесу на Закарпатті – ключові етапи для релокації ІТ-підприємств у наш регіон.
Як зауважив заступник голови ОВА Василь Іванчо, це внесе ясність у всі процеси, що пов’язані з переміщенням компаній з місць, де тривають бойові дії.

За його словами, спочатку відбувається реєстрація на сайті Мінекономіки, для цього потрібно подати заявку на перенесення.

Наступний етап – перереєстрація суб’єкта підприємницької діяльності. Юридична та фізична особа-підприємець можуть звернутися від імені уповноваженого компанії до державного реєстратора і подати необхідні документи на перереєстрацію СПД.

Далі – військовий облік у Закарпатському ОТЦК та СП. Тут є два основні аспекти. Для працівника, який перебуває на військовому обліку, процедура проходить дистанційно, виконує її уповноважений кадровик юридичної особи. Для тих, хто не перебуває на обліку, процедура відбувається у центрах комплектування за присутності працівника.

Василь Іванчо також окремо наголосив, що питання стосовно тих, хто вже несе службу в лавах ЗСУ, розглядатиметься індивідуально залежно від того, наскільки критично важливі завдання виконує особа.

На четвертому етапі відбувається подача та опрацювання пропозицій на бронювання Закарпатською ОВА.

«Після погодження від Міноборони до Мінекономіки надсилають пропозицію з обґрунтуванням. Як тільки буде наказ від Мінекономіки, інформуємо керівників СПД про бронювання фахівців», – додав заступник очільника області.

Що стосується ФОПів та бронювання: компанії приймають їх на роботу або ж створюється ГО, у межах якої працюватиме фахівець. В останньому варіанті громадська організація може звертатися з цим питанням із листом від юрособи з обґрунтуванням.

«Для нас важливо сьогодні не тільки перенести сюди компанії, а залишити їх тут, створивши усі необхідні умови для комфортної праці. Тому зараз шукаємо найкращі варіанти місця роботи та проживання, окремо визначаємо земельні ділянки для будівництва нових офісних будівель та житла.

Продовжуємо працювати за визначеними напрямками для нашої з вами перемоги!» – підкреслив Василь Іванчо.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00