На Закарпатті психологи надають безоплатні консультації вимушеним переселенцям

2022-04-06 13:41:08
Медичні працівники краю надають всю можливу допомогу вимушеним переселенцям. Це стосується не тільки діагностики, призначення чи коригування лікування, підбору ліків тощо. Йдеться і про психологічну підтримку постраждалим від війни. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, фахівці з відповідною освітою об’єднали свої зусилля для того, щоб допомогти вимушеним переселенцям пережити трагедію, побороти страх, тривожність, депресію, навчитися не лякатися різких і гучних звуків, а також продовжувати жити далі. Такі випадки потребують спостереження, оскільки психічні розлади провокують у підсумку порушення сну, гостре або часткове порушення мислення, поведінки аж до суїцидальних настроїв. 

«16 психологів із вищою освітою в Ужгороді, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях стали волонтерами та консультують вимушених переселенців у зручному для кожної окремої людини форматі – онлайн чи офлайн»,  прокоментував Мирослав Білецький.

Контакти таких фахівців-волонтерів можна знайти у пунктах гуманітарної допомоги, на вокзалах. Також їх можуть надати сімейні лікарі.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00