В області стартували виплати переселенцям за спільною програмою Уряду, ООН та Закарпатської ОВА

2022-04-08 11:32:24
Понад пів тисячі вимушено переміщених осіб, котрі проживають у регіоні, отримали виплати в розмірі 2 220 грн за спільною ініціативою Уряду, представництва МОМ, Агентства ООН з питань міграції, в Україні та Закарпатської ОВА. Про це повідомив Петро Добромільський, заступник голови обласної військової адміністрації.

«За тиждень роботи проєкту фахівці опрацювали заявки від 3 203 переселенців, які мають право на отримання щомісячної допомоги. Йдеться про людей з інвалідністю, осіб літнього віку, вагітних жінок, сімей з двома та більше дітьми й домогосподарства, котрі ведуть одинокі батьки. Частина з них вже отримала кошти, інші зможуть забрати їх у відділені Укрпошти найближчим часом», — зауважив Петро Добромільський.

За його словами, ініціатива є доповненням національної системи соціального захисту і спрямована на підтримку людей, які покинули свої домівки через війну.

Загалом виплати за проєктом зможуть отримувати понад 45 тисяч переселенців в області протягом трьох місяців на базові потреби: оренду житла, придбання їжі та засобів гігієни.

Зареєструватися для участі в програмі можна в кожній територіальній громаді Закарпаття.





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00