Держмитслужба рішуче налаштована завершити реконструкцію КПП «Ужгород», – Білецький

2022-04-08 14:12:05
На початку року в Закарпатській області очікували, що всі роботи з реконструкції митного поста «Ужгород» завершаться до кінця квітня. Цього не сталося через об’єктивні причини, але Держмитслужба налаштована рішуче й активно веде перемовини з інвесторами, щоб реалізувати проєкт і відкрити три митні пости у Західному регіоні. 
За словами першого заступника очільника краю Мирослава Білецького, КПП «Ужгород» – серед них. 

«Це найбільший і єдиний пункт пропуску зі Словаччиною, де проходить оформлення всіх видів вантажів, легкових та пасажирських транспортних засобів, автобусів і пішоходів.

Зараз тут працюють чотири смуги (по дві на виїзд та в’їзд в Україну). Після реконструкції запустять 8 смуг для руху легкових авто, 2 – для пасажирських автобусів та 2 – для пішоходів і велосипедистів», – прокоментував Мирослав Білецький.

Як зауважив перший заступник голови Закарпатської ОВА, у цьому пункті пропуску завжди людно, за добу кордон перетинають в середньому близько трьох тисяч пасажирів. Запуск додаткових смуг дозволить збільшити його пропускну здатність та зменшити черги.

Зараз Держмитслужба докладає максимум зусиль для залучення грантових коштів на модернізацію пунктів перетину задля ефективного функціонування.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00