БУЧА - ЦЕ НАШ СПІЛЬНИЙ БІЛЬ!

2022-04-09 15:03:48

Сьогодні, на площі Соборній в Тячеві, відбувся скорботний захід «Запали Свічку пам’яті» за померлими воїнами, мирними жителями міста Бучі та інших міст і сіл України. 

У заході взяли участь: начальник Тячівської РВА Тімур Аверін та його заступник Вадим Носа, голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та його заступник Михайло Вурста, голова Тячівської міської ради Іван Ковач та його перший заступник Владислав Братюк, начальник Тячівського РТЦК та СП Андрій Олещук, начальник Тячівського РВП ГУМВС в Закарпатській області Михайло Палкуш, в.о.керівника Тячівської окружної прокуратури Володимир Келемен, начальник Тячівського районного управління ДСНС Святослав Сміщук, представники поліції та ЗСУ, а також працівники установ та організацій, освітяни, священнослужителі та мешканці міста.

Учасники скорботного зібрання запалили свічки та вшанували пам’ять людей, які загинули хвилиною мовчання. Представники духовенства провели спільний поминальний молебень за упокій душ загиблих.

Міський голова, Іван Ковач організував даний захід, оскільки Буча є містом-побратимом нашого районного центру з 2006 року. 

З перших днів війни Буча опинилася у вирві біди разом із Гостомелем, Ворзелем, Бородянкою та іншими містами й селами країни. Вона стала українським містом-мучеником. І з 25 березня - “Містом-героєм”.

Тут велися не просто бойові дії. Тут сталося те страшне, від чого холоне кров: озброєні окупанти, нелюди - цілеспрямовано, з особливою жорстокістю, знищували мирне, цивільне, беззахисне населення. Тільки тому, що це - українці. 

Сьогоднішній день жалоби за загиблими в Бучі від рук російського окупанта - це наш спосіб розділити цей біль з усією країною. 

"Буча - це наш спільний біль. Україна ніколи цього не забуде і не дозволить світові закрити очі на ці звірства. Помста і покарання за невинно пролиту кров - неминучі", - наголосив начальник Тячівської РВА Тімур Аверін.

Вічна пам‘ять загиблим!

Прес-служба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00