У Закарпатській ОВА обговорили питання забезпечення вимушено переміщених осіб

2022-04-15 18:29:13
«В області зараз безкоштовно харчуються десятки тисяч переселенців. Завдяки підтримці держави, зусиллям громад та за сприяння міжнародних партнерів забезпечуємо їх усім необхідним», — на цьому під час наради наголосив заступник очільника Закарпаття Петро Добромільський.

За його словами, представники ООН, Червоного Хреста та волонтерські організації готові передати базові продуктові набори в громади, де є така потреба.

Також вимушено переміщеним громадянам особливо вразливих категорій надають грошову допомогу за спільною ініціативою Уряду, представництва МОМ, Агентства ООН з питань міграції, в Україні, УВКБ ООН, Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні та Закарпатської ОВА.

«Зараз виплати в розмірі 2 220 грн отримали майже 10 тисяч переселенців, котрі проживають у регіоні. Реєстрація триває, тож програма охопить ще більше людей», — наголосив Петро Добромільський.

До наради долучилися представники Агентства ООН з питань міграції, УВКБ ООН, Всесвітньої Продовольчої Програми ООН в Україні, Червоного Хреста, голови районних військових адміністрацій та територіальних громад краю.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00