Профілактику злочинності в учнівському середовищі та серед неповнолітніх обговорили на спільній нараді

2018-04-04 12:59:05

Минулої п'ятниці відбулася спільна нарада  представників  прокуратури,  управління  освіти та керівників закладів освіти Тячівського району з питання «Про стан справ по роботі з профілактики правопорушень в закладах освіти», яку провела начальник управління Марія Думнич.
 На захід завітали голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук та перший заступник Михайло Полажинець.

Насамперед завідувач сектору з питань цивільного захисту РДА В.С. Бокотей ознайомив присутніх про проведення на території району комплексного обстеження стану пожежної безпеки об'єктів з масовим перебуванням людей. Зокрема це стосується і  шкіл, дошкільних навчальних закладів, гуртожитків, об'єктів соціального типу та ін. У зв'язку з цим всім керівникам рекомендовано привести заклади у належний стан,  згідно чинного законодавства.
Надалі про стан з профілактики правопорушень в закладах освіти інформував прокурор Тячівської місцевої прокуратури Я.П. Дьолог. Зокрема наголосив, що ситуація щодо злочинності в учнівському середовищі невтішна, зберігається тенденція до її зростання, і на жаль Тячівський район перебуває в лідируючих позиціях на Закарпатті. У 2018 році 32 кримінальних провадження, скоєних неповнолітніми,  зареєстровано у Єдиному Реєстрі досудових розслідувань, з яких 8 випадків - серед учнівської молоді. Зокрема, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, крадіжки з проникненням у житло, розбій, шахрайство тощо.
Найбільш тяжкий злочин - умисне вбивство ровесника скоїв учень Нижньоапшанської ЗОШ, з приводу чого тривають сліжчі дії. Слід відмітити, що всі правопорушення серед неповнолітніх та учнівської молоді були вчинені особами з неблагополучних сімей. Саме тому вкрай необхідно посилити профілактичну роботу щодо проведення внутрішньоошкільного обліку правопорушень та  правового виховання тощо.
Більш детально  про профілактику правопорушень та злочинності серед неповнолітніх, налагодження корекційно – розвивальної виховної роботи у закладах освіти розповів головний спеціаліст управління освіти Танчинець В. Ю. Зокрема що стосується виконання планів комплексних заходів щодо попередження дитячого та дорожньо-транспортного травматизму, створення безпечних умов навчання, проведення позапланових інструктажів з техніки безпеки, забезпечення життєдіяльності.
До присутніх на нараді звернувся голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, який також наголосив на актуальності профілактики злочинності в учнівському середовищі та серед неповнолітніх. Також рекомендував залучати старшокласників до проведення заходів з благоустрою та заходів з бережного ставлення до навколишнього середовища. Окрім того очільник району висловив вдячність директорам, педагогам, учням та батькам за активну участь в благодійних акціях в підтримку АТО і дітей Сходу, які опинилися у важких життєвих обставинах. Зокрема і наданій допомозі в укомплектуванні вантажу до Великодніх свят, який волонтери доставляють в гарячі точки країни. 
Окрім того на нараді обговорено питання  організації та проведення:  ЗНО в 2018 році, благоустрою закладів освіти району, Всеукраїнської  інформаційно – профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», заходів щодо  соціальної підтримки, адаптації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, вшанування пам'яті загиблих та ін.
Підсумок роботи управління освіти та навчальних закладів освіти за І квартал 2018 року підвела Марія Думнич. З приводу обговорених питань на спільній нараді нею  видано організаційно - розпорядчі документи, які доведені до виконання з метою посилення роботи щодо запобігання травматизму та загибелі учасників освітнього процесу, а також покращення навчально-виховного процесу в районі загалом.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00