Актуальні потреби переселенців – тема наради в Закарпатській ОВА

2022-05-06 11:03:50
Забезпечення потреб переселенців на Закарпатті опинилося у фокусі уваги керівництва краю та гуманітарних партнерів.
«За даними операторів мобільного зв'язку в регіоні перебувають понад 396 тисяч переселенців, 144 тисячі з них зареєстровані як ВПО. Завдяки системній підтримці держави та українських і міжнародних організацій нам вдається забезпечувати вимушено переміщених осіб найнеобхіднішим», – наголосив заступник голови ОВА Петро Добромільський.
За його словами, актуальним залишається питання розроблення алгоритму подовження відповідних програм допомоги, зокрема й щодо надання середньострокового або довгострокового житла для переселенців.

До обговорення долучилися члени представництва МОМ, агентства ООН з питань міграції, в Україні, УВКБ ООН, об'єднань «Люди в потребі», Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Комітету медичної допомоги в Закарпатті, ОБСЄ та інші.

Також на зустрічі з представниками благодійного фонду «Восток-SOS» зосередилися на питанні безоплатного харчування переселенців.

«Усі продукти, які отримує область, розподіляють за потребами в територіальні громади. Для нас залишається важливою підтримка міжнародних партнерів, зокрема й у пошуку організацій, готових надавати допомогу ВПО», – зазначив Петро Добромільський.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00