Маріупольський драмтеатр переїхав на Закарпаття

2022-05-12 15:42:51
Маріупольський драмтеатр переїхав в обласний центр Закарпаття через те, що російські військові тимчасово окупували місто і знищили будівлю під час блокади.

Сьогодні він став символом боротьби українського народу проти загарбників. На цьому під час брифінгу наголосив Євген Тищук, директор департаменту культури, національностей та релігій ОВА.

«Актори евакуйовувалися за можливості по всій країні та за кордон. Зараз потрібно організувати роботу, зібрати колектив на Закарпатті й відновити творчу діяльність тут, щоб якомога швидше реалізувати новий проєкт», – зауважив Євген Тищук, додавши, що також важливо відновити документацію, котра згоріла в будівлі зруйнованого драмтеатру.

Про релокацію та акторів, яких сьогодні збирають для нової постановки в Ужгороді, розповіла в.о. директора – художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь), заслужена артистка України Людмила Колосович.

«Після переїзду одразу зрозуміли, що перша вистава має бути про Василя Стуса, оскільки часу писати щось нове не було, а тут разом знайшли вдалу п’єсу. Для нас справа честі, аби театр був відновлений, а можливо, й заново народжений. Все для того, аби розвивати українську культуру», – наголосила Людмила Колосович.

Василь Марюхнич, директор – художній керівник Закарпатського академічного обласного українського муздрамтеатру ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, підкреслив, що вважає обов’язком сприяти налагодженню роботи творчого колективу зі Сходу. Завдяки великому досвіду обох театрів вдасться досягнути ще більших успіхів, переконаний спікер.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00