Впровадження медичної реформи обговорили з головними лікарями району

2018-04-12 17:36:32

Сьогодні, 12 квітня відбулася нарада з головними лікарями району, яку провели голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук та голова районної ради Іван Фабрицій за участі т.в.о. директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяни Лебедєвої
.

Присутні на зібранні обговорили актуальні питання впровадження медичної реформи в районі, а також проблеми,  які виникають в ході реалізації таких нововведень.
Як було наголошено, з 1 липня 2018 року первина ланка запрацює  по-новому. З цією метою необхідно ліквідувати комунальні заклади - юридичні особи, які до тепер отримували кошти з бюджету, адже надалі фінансування здійснюватиметься відповідно до угод, укладених із Національною агенцією здоров’я України.
І що головне - кошти йтимуть за пацієнтом, який укладає декларацію з сімейним лікарем. Відповідно, кожен заклад та лікар Центру повинен бути забезпечений комп’ютерами, принтерами та інтернетом,  медичною інформаційною системою тощо.
Про хід впровадження цих нововведень та укладання договорів із сімейними лікарями ознайомила присутніх т.в.о. головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Лебедєва.  За її словами зволікати неможна, адже якщо до 1 липня не буде обраний сімейний лікар, то безкоштовну медичну допомогу можна буде отримати лише у разі невідкладної необхідності. Під час наради присутні мали змогу поінформувати про хід укладання договорів та проблеми, які виникають в процесі.
Як зазначили керівники районної влади медична реформа є незворотною і вкрай важливою. Тому необхідно докласти зусиль, аби вона була на користь людям, особливо в сільській місцевості. На даному етапі основне завдання - забезпечити на всіх рівнях інформаційно – роз’яснювальну роботу серед жителів району, так як заключати договори з сімейними лікарями мають усі верстви населення – і дорослі, і діти, і пенсіонери. Рекомендовано присутнім на нараді керівникам медичних закладів максимально активізувати дану роботу.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00