Закарпатська ОВА інтегрує ІТ-освіту в позашкілля

2022-06-07 19:13:20
Керівництво Закарпаття продовжує роботу з розвитку економіки регіону. Багато уваги приділяють ІТ-кластеру, зміцнюють зв’язки з компаніями та розширюють співпрацю шляхом інтеграції фахівців напрямку в різні сфери життєдіяльності краю.

На цьому наголосив очільник ОВА Віктор Микита під час візиту до офісу однієї з компаній, яка релокувалася в область та увійшла до Закарпатського ІТ-кластера.

«Зараз майже 300 спеціалістів найвищого рівня вже працюють в Ужгороді. Загалом у країні компанія має близько 15 тисяч працівників.

ІТ-фахівці створили зручну локацію та фактично повністю переробили приміщення під власні потреби. Пусті приміщення перетворилися у сучасний офіс з усіма необхідними елементами для зручності роботи кожного. Також там установили сучасні системи безпеки, цифрову техніку та оснащення», — зауважив Віктор Микита.

Обласна військова адміністрація спільно з керівництвом ІТ-компанії вирішили працювати над розробкою освітніх програм та їх інтеграції у позашкілля. Мета проєкту — формування нової генерації сучасної молоді з-поміж закарпатських дітей з ІТ-профорієнтуванням. Наступним кроком буде розвиток ІТ-освіти на базі Ужгородського національного університету.

«Усе це буде максимально доступним для кожної дитини, яка бачить своє майбутнє у сфері інформаційних технологій. Відповідні доручення вже отримав профільний департамент ОВА.

Ми дивимося в майбутнє і разом мислимо стратегічно», — наголосив Віктор Микита.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00