Пенсійний калькулятор: як обрахувати свою виплату

2022-06-15 11:36:28
Кожна застрахована особа може розрахувати розмір майбутньої пенсії за віком. Допоможе в цьому сервіс «Пенсійний калькулятор».

Як скористатись:

-зареєструватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/ ) за допомогою кваліфікованого електронного підпису;

-обрати алгоритм розрахунку пенсії – як за введеними даними, так і враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку;

-актуалізувати дані щодо трудової діяльності – доповнити періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати та відредагувати (за потреби) суми щомісячного заробітку;

-виконати розрахунок пенсії, натиснувши кнопку «Зберегти та розрахувати»;

-переглянути дані щодо розміру майбутньої пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку, а також протокол розрахунку.

Якщо «Пенсійний калькулятор» «не бачить» якісь періоди трудової діяльності в автоматичному режимі, проблему можна вирішити інакше: сервіс  дозволяє ввести вручну відсутні періоди трудової діяльності. 

Зокрема, доступна функція «Очистити та оновити за даними ПФУ». У разі якщо інформація про період роботи відсутня, її можна додати за допомогою кнопки «Додати період» і потім натиснути «Зберегти та розрахувати».

Наразі опрацьовується і найближчим часом буде реалізовано функцію автоматичного підвантаження до «Пенсійного калькулятора» періодів трудової діяльності відповідно до оцифрованої трудової книжки.

Калькулятор не робить: 

-розрахунку пенсії по інвалідності;

-розрахунку пенсії у зв’язку з втратою годувальника;

-перерахунку пенсії працюючого пенсіонера;

-розрахунку пенсії в разі переходу з одного виду пенсії на інший.

Сервіс дає змогу:

-розрахувати страховий стаж та зарплату;

-визначити право на призначення пенсії та прогнозовану дату досягнення пенсійного віку;

-розрахувати розмір майбутньої пенсії.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00